На Львівщині започаткували «літературні десанти»

14-го травня в залі літературної слави Львівської обласної організації НСПУ відбулася неординарна подія – перша в серії започаткованого нового проєкту  Спілки, під назвою «Золочівський літературний десант». Це, власне, своєрідний творчий звіт письменницького осередку Золочівщини, що на Львівщині, де живуть і творчо працюють члени Національної спілки письменників України Ольга Кіс, Катерина Тихонова, Володимир Дідула,  Валентина Лотоцька та Ілларій Ляхович.  Свої поезії з нової поетичної збірки прочитала молода й талановита Ірина Білінська. З вітальними промовами виступили Леся Бернакевич, дитинство якої теж пов’язане з «краєм букових лісів» – Золочівщиною, Юлія Курташ-Карп та головна редакторка видавництва «Сполом», де видано більшість представлених книжок, Галина Капініс.

Модерував  в.о. голови Львівської обласної організації НСПУ Олександр Дяк. Він зауважив, що письменницька організація після довготривалого ковід-карантину оживає  систематичними презентаційними  заходами, привітав виступаючих з новими творчими здобутками,  від імені Спілки вручив уродинникам і ювіляреві  книжкові подарунки та висловив сподівання, що такий показовий приклад золочівчан невдовзі, у не далекому майбутньому підхоплять письменницькі осередки і з інших районів нашої області.

 

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ  

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.