На Львівщині відкрили меморіальну дошку Юрію Липі

19 серпня минуло 76 річниця від дня смерті одного із ідеологів українського націоналізму, громадського діяча, письменника, лікаря, автора української геополітичної концепції, а ще — одного із засновників нового напряму української медичної науки — фітотерапії Юрія Липи.

На фасаді районної центральної бібліотеки у місті Яворові відкрили меморіальну таблицю на честь великого українця, повідомляє dilo.net.ua з посиланням на пресслужбу Львівської облдержадміністрації.

«Мабуть, ніхто так не прагнув вивести Україну на роль країни «першого світу», як Юрій Липа. Його тексти — це потужна і надихаюча стратегія для великого народу, якому судилося вершити долю регіону, а може, і світу. Його праці «Призначення України», «Чорноморська доктрина» спонукають думати та аналізувати, а також вірити в сильну та процвітаючу Україну. Прийшов час аби віддати письменникові заслужену шану, повернути Україні і світові його фундаментальні твори і славне Ім’я», – наголосив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал