На Харківщині помер письменник і журналіст Володимир Стальний

Сьогодні, 21 листопада 2021 року, на Харківщині помер письменник і журналіст, член НСПУ і НСЖУ Володимир Стальний. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці харківський письменник, в.о.голови Харківської організації НСПУ В’ячеслав Романовський.

«Все його свідоме життя було пов’язане із Слобожанщиною. Народився в с. Копанки Борівського району 8 вересня 1947 року, жив у м. Балаклія. Більшість свого життя пропрацював у пресі районній, обласній, республіканській. У 1993 році у видавництві “Майдан” вийшла його перша книжечка поезій “Побудь, моє засніжене довір’я”. Потому “Терновий сум”, “Біле полум’я роси” та інших. Мав підтримку В.Мисика, В.П’янова, Р.Третьякова, Л.Талалая.

З Володею часто зустрічався, приїжджаючи у його Балаклію, на творчі виступи, засідання місцевої літературної студії, якою він опікувався і де було немало талановитих літераторів, добра половина з яких друкувалася в республіканській пресі, з часом була прийнята до спілчанських лав.

Хвороба, операції, в результаті яких він позбувся обох ніг здавалося б вибили його з літературного середовища, та ж поет Стальний мав і характер стальний: при допомозі дружини Галини, сина Ореста, продовжував творчо працювати, писав оригінальні вірші, перекладав, ще видав кілька книг лірики., отримав місцеву літературну премію…

Світла пам’ять! Співчуття родині чудового поета і безкомпромісного журналіста!»

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.