На ярмарку у ФРН українські видавці пікетували стенд видавництва з РФ, після того він не працює

Українські книговидавці провели на Франкфуртському книжковому ярмарку в Німеччині акцію протесту проти участі представників країни-агресора Росії, унаслідок чого перестав працювати стенд російського “Эксмо”. Як пише gordonua.com, про це 19 жовтня повідомила у Facebook співвласниця видавництва Vivat Юлія Орлова.

“Цього року на Франкфуртський книжковий ярмарок були допущені п’ять російських видавництв, зокрема “Эксмо”. Пишаюся позицією членів правління Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів: вони вийшли з мовчазним пікетом перед стендом – Олександр Красовицький, Віктор Круглов, Володимир Карасьов. І ще побачила на світлинах співвласницю видавництва “Стилет і Стилос”. І це спрацювало: на сьогодні стенд “Эксмо” вже не працює”, – написала вона.

Орлова наголосила, що результату вдалося досягти завдяки сміливості відстоювати позицію.

Що стенда “Эксмо” вже немає, підтвердив і Красовицький, генеральний директор видавництва “Фоліо”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Орлова показала фото закритого стенда. Раніше цей самий стенд, де було презентовано російське видавництво “Эксмо”, демонстрував Круглов, директор видавництва “Ранок”.

“Інтелектуальне бл…дство. “Німеччина знаходиться у прямому протистоянні з Росією”, – глава зовнішньої розвідки ФРН. “Видавництво “Эксмо” (Росія) представить свій стенд на Франкфуртському книжковому ярмарку”, – офіційний сайт Frankfurt Buchmesse. […] Росіяни купили місце та можливість для пропаганди. Видавництво “Эксмо” через книжки поширювало фейки і підтримувало російську агресію ще із 2014 року. […] Бабло в черговий раз перемогло і зло, і добро, і все, що мало перемогти”, – заявляв він.

На сайті Франкфуртського книжкового ярмарку вказано, що з Росії експонують книжки п’яти видавництв, і серед них є “Эксмо”.