На ярмарку у Брюсселі відкрили Український книжковий стенд

На Брюссельському книжковому ярмарку 4 квітня відкрився стенд з українськими книжками під гаслом «Крихкість існування (Fragility of existence)».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Бельгії.

У рамках виставки тимчасова повірена у справах України в Королівстві Бельгія Наталія Аношина зустрілась із представниками видавництв, зокрема із Тетяною Стус, Таїсією Наконечною, Тетяною Виговською, Костянтином Климчуком, Андрієм Малащенком і Тетяною Будною.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Пані Аношина назвала важливим те, що українську книгу можна буде не лише погортати, але й придбати цими днями у Брюсселі. Поціновувачі української літератури матимуть змогу ще більше зануритись у представлений авторами світ пера.

Вона повідомила, що ці книги як про реальні історії українців, так і про багатство нашої культури. Також є великий вибір пізнавальної літератури для дітей, що особливо важливо у контексті розвитку їхніх творчих здібностей.

«Сьогодні, культурна дипломатія є вкрай важливою для підвищення впізнаваності культурного розмаїття нашої держави за кордоном, просування позитивного іміджу України, що є невіддільною складовою під час протистояння російській пропаганді та боротьбі із ворогом», — зазначила тимчасова повірена у справах України.

Відвідати український стенд (№318) у рамках Брюссельського книжкового ярмарку можна по 7 квітня 2024 року включно.

Посольство висловило вдячність Українському інституту книги, Українській бібліотечній асоціації, Міністерству культури та інформаційної політики України за партнерську підтримку заходу, а також видавництвам «Мала академія» Національного центру Малої академії наук України, Видавництву «Час змін Інформ», Free Wind, Видавництву «Парасоля», Видавництву НК Богдан та Саміт-Книзі за представлення України на важливому заході – Брюссельському книжковому ярмарку.

Окрема подяка висловлена організаторам La Foire du Livre de Bruxelles за усю надану допомогу та сприяння.