На горі Піп Іван зіграли виставу «Нація»

24 серпня в будівлі колишньої астрономічної обсерваторії на горі Піп Іван на висоті 2028 метрів вперше зіграли відому виставу «Нація» Марії Матіос. Про це повідомляє galychyna.if.ua.

Дійство влаштували актори Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Ініціювали спецпроект Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та Івано-Франківський драматичний театр імені Івана Франка.

У глядачів, які планували цього дня вийти на вершину гори і побачити дійство наживо, такої можливості через складні погодні умови і перенесення сцени не було.

Всі бажаючі мали можливість побачити виставу «Нація» у режимі онлайн.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Заходом під назвою «Недосяжна нація» партнери, які нині відроджують обсерваторію, започаткували новий соціальний арт-проєкт «Театральні попівання на обсерваторії» у рамках проєкту «Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру» (PIMReC) за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020. Це була імпровізація у трьох локаціях всередині обсерваторії та фіналу, який відбувся просто неба.

Цього дня 11 працівників управління ДСНС в області забезпечували безпеку всіх учасників дійства під час сходження на гору Піп Іван та під час проведення заходу.