На Черкащині відзначили 50-річчя створення обласної письменницької організації

Про це у фейсбуці повідомила черкаська письменниця, керівниця Шевченкового музею на Чернечій горі в Каневі Валентина Коваленко:

Піввіковий ювілей нашому осередку Національної спілки письменників України відзначили сьогодні в обласній бібліотеці ім. Т. Шевченка. Було людно, задушевно, щоправда, мінорно. А як інакше? Іде російсько-українська війна. І митець Слова відчуває найтонші порухи тривожності за долю України. І тут – доземний уклін нашим Воїнам Світла: ЗСУ, завдяки яким маємо можливість на своєму духовно-культурному фронті тримати стрій.

А черкаські письменники були і є серед тих провісників і будівничих української державності, які активно брали участь у створенні Народного Руху України, і в проголошенні незалежності , і були першими бунтівниками проти свавілля влади у 2003 році (з”їзд під відкритим небом на Банковій у Києві), і учасниками Помаранчевої революції, мовного Майдану, Революції Гідності. І сьогодні не тільки Словом творять і захищають український простір, а й воюють та волонтерять на фронті.

Нагороди, вітання, спогади про незабутніх колег пера…

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За 50 літ Черкащина розбагатіла на 82 письменники, серед яких – Федір Моргун, Микола Негода, Василь Захарченко, Григорій Білоус, Сергій Носань, Майя Фролова, Ляля Рубан….Наразі ж нас – 47. Гордимося, що маємо у своєму арсеналі й добірних поетів, і прозаїків, і літературознавців, і перекладачів, і гумористів…Чекаємо достойного поповнення. Плекаємо молоде літературне пагілля в гуртках і студіях.

Свого часу спілку очолювали Федір Моргун, Микола Негода, Сергій Носань, Людмила Тараненко, Григорій Білоус. Мала і я таку честь у 2011-2014 рр.

Очільником письменницького коша є сьогодні відомий літературознавець Володимир Поліщук – невгамовний талановитий координатор літературного процесу на Черкащині.

Творимо українську історію далі, колеги! Наближаємо Перемогу разом. Слава Україні!