На батьківщині письменника Володимира Затуливітра вшанували пам’ять відомого земляка

З нагоди 77-ї річниці від дня народження відомого українського поета, прозаїка, перекладача Володимира Затуливітра на його малій батьківщині в селі  Яблучне Охтирського району на Сумщині у місцевій школі з дотриманням усіх карантинних вимог пройшли урочисті заходи.

Саме тут він одержав перші уроки любові до слобожанської землі,  мудрості у пізнанні світу, звідси вирушив у доросле життя. На вшанування пам’яті про свого славетного земляка на приміщенні навчального закладу встановлено меморіальну дошку.

За усталеною традицією заходи розпочалися у музеї письменника, де зібрані численні експонати, що розповідають насамперед про його шкільні роки, становлення як майстра художнього слова.

На жаль, цьогорічне вшанування вперше пройшло без берегині  творчого спадку митця невтомної Любові Снісар, яка минулого року залишила цей світ, встигнувши явити читачам окремими книгами поетичну і прозову спадщину Володимира Івановича.

Завідувачка музею Лідія Ковака провела екскурсію закладом, учні, вчителі ознайомилися з виставкою творів Володимира Затуливітра «Моїм словам ще так багато справ…», пролунала літературна композиція «Невмирущість душі Поета», підготовлена за його творами.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Вшанування земляка ще раз ствердило неперехідність його поетичної та прозової спадщини, мудрість і насиченість рядків, в основі яких любов до України, її історії, рідної мови, всього, що свого часу надихало на творчість письменника, а сьогодні слугує цілющим духовним джерелом для вдячних нащадків.

Олександр Вертіль, Суми

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.