На Аскольдовій могилі в Києві освятили пам’ятник Августинові Волошину

У день, коли Україна згадує річницю проголошення Карпатської України, у Києві, на Аскольдовій могилі урочисто освятили пам’ятник великому синові України, великому громадському і релігійному діячеві, священникові Греко-Католицької Церкви, президентові Карпатської України Августинові Волошину.

Як повідомляє 7days-ua.com, про це написав на сторінці Фейсбук Блаженніший Святослав.

“Я думаю, що сама постать о. Августина Волошина сьогодні промовляє до нас і говорить правду: правду про Закарпаття, правду про нас з вами, про наші національно-визвольні змагання, але теж і правду про Українську Греко-Католицьку Церкву. Саме він, наш священник, показує, що Мати-Церква для українського народу в найтяжчих моментах його історії завжди була Матір’ю і Вчителькою. Наше духовенство вміло брати відповідальність за долю свого народу. Наші священники не просто були хранителями душі народу, але зберігали і розвивали його духовну, культурну, національну спадщину. А на прикладі Президента Карпатської України отця Волошина вміли брати відповідальність за її державобудівництво.Якось так склалося, що тут, на Аскольдовій могилі, починає народжуватися пантеон героїв України. Ми тут маємо знак, який вшановує героїв славного бою під Крутами. Тут спочивають герої Майдану, герої війни на Донбасі. І від сьогодні тут стоятиме пам’ятник о. Августину Волошину, безперечно героєві України, яким він є, героєві змагання українців за своє, за свою культуру, за свою Церкву, за свою державу”, – написав Глава УГКЦ.

 

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.