На Amazon – бум на книги, написані ChatGPT: одна з них розповідає про фінансову грамотність дітям

На Amazon почали продавати друковані та електронні версії книг, написані штучним інтелектом (ШІ) ChatGPT або в співавторстві з ним.

Про це пише Reuters.

Скориставшись можливостями ШІ свою першу книгу написав продавець зі штату Нью-Йорк Бретт Шиклер.

Використовуючи програмне забезпечення ШІ, яке може генерувати блоки тексту з простих підказок, Шиклер створив 30-сторінкову ілюстровану дитячу електронну книгу за лічені години, запропонувавши її для продажу в січні через видавничий підрозділ Amazon.

У цьому виданні білка Семмі, відтворена також за допомогою штучного інтелекту, дізнається від своїх лісових друзів про економію грошей після того, як натрапила на золоту монету.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За історією, вона виготовляє скарбничку у формі жолудя, інвестує в бізнес з торгівлі жолудями та сподівається одного дня купити камінь для шліфування жолудів. Таким чином Семмі стає найбагатшою білкою в лісі, і “ліс почав процвітати”.

Книга “Мудра маленька білочка: історія про заощадження та інвестиції”, доступна в магазині Amazon Kindle за 2,99 долара або 9,99 долара за друковану версію.

Як розповів Шиклер, з її продажу він отримав менше 100 доларів. Хоча це може здатися небагато, цього достатньо, щоб надихнути його писати інші книги за допомогою програмного забезпечення.

Станом на середину лютого в магазині Amazon Kindle було понад 200 електронних книг, у яких ChatGPT вказано як автор або співавтор, зокрема “Як писати та створювати вміст за допомогою ChatGPT”, і їхня кількість щодня зростає.

Крім цього, на Amazon навіть з’явився новий піджанр: книги про використання ChatGPT, повністю написані ChatGPT.

Однак через характер сервісу й те, що багато авторів не повідомляють про те, що вони його використовували, майже неможливо отримати повну інформацію про те, скільки електронних книг може насправді бути написано ШІ.

Нагадуємо:

Чат-бот від стартапу OpenAI тепер доступний в Україні, проте не працюватиме на тимчасово окупованих РФ територіях.

epravda.com.ua