МЗС заявило про світовий рекорд за кількістю встановлених Тарасу Шевченку пам’ятників

Міністерство закордонних справ України заявляє про світовий рекорд за кількістю встановлених Тарасу Шевченку пам’ятників.

Як передає ukrinform.ua, про це МЗС повідомило у Фейсбуці.

«У день народження великого Кобзаря у нас особливий подарунок – Міністерство закордонних справ України отримало світовий рекорд за кількістю встановлених йому пам’ятників. Ми нарахували 99 пам’ятників Тарасу Шевченку у 44 країнах світу. Крім того, ще 1068 пам’ятників – на території України», – йдеться в повідомленні.

Інформацію про кількість пам’ятників дипломати ретельно збирали протягом року, перевіряли її українські посольства та державні обласні адміністрації.

Як заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, «ми хотіли зробити Тараса Григоровича Шевченка світовим рекордсменом і підкреслити, що Україна – там, де ми живемо, розмовляємо нашою мовою, пам’ятаємо нашу історію і сповідуємо наші цінності. Україна там, де Шевченко. У наших серцях, у пам’ятниках, як символ боротьби за волю, права та свободи».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня – день народження українського поета, художника, мислителя Тараса Шевченка. У цей день відбулося відкриття пам’ятника Шевченку в італійському місті Флоренція.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.