Митці доведені до межі через захмарні тарифи на газ для майстерень – планують всеукраїнську акцію протесту

Сьогодні вони зібрали пресконференцію, щоб нагадати про свій клопіт. Про це повідомляє 5.ua.

Майстерні українських художників та скульпторів – на межі закриття. Усе через тарифи за комунальні послуги. Культурні діячі заявляють, що після ухваленої урядом постанови доводиться платити за тепло у понад 4 рази більше – майже 7 тисяч гривень за одну гігакалорію.

Митці писали листи посадовцям та навіть виходили на мітинг під Кабмін, вимагаючи лишити старий тариф. Та, кажуть, реакції жодної. Сьогодні зібрали пресконференцію, щоб нагадати про свій клопіт.

“Ми працюємо в майстерні. Це наше робоче місце. І ми є самозайнятими людьми. Ні в кого нічого не просимо. Тільки дайте нам змогу працювати на благо цієї держави”, – наголошує заслужена художниця України, членкиня НСХУ Оксана Полтавець-Гуйда.

“Був написаний відкритий лист до президента України, прем’єр-міністра України, міністра Кабінету Міністрів, профільного міністра культури та інформаційної політики, міністра енергетики з проханням внести до постанови правки, які були розроблені. Ці документи були 15 грудня передані до вищезгаданих інституцій. І ми очікуємо на позитивні зрушення у цьому питанні”, – сказав голова Національної спілки художників України, заслужений художник України Костянтин Чернявський.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.