Михайло Бриних та Іван Тимченко пишуть сценарій для української комедійної антиутопії «Рейтинг Адама»

В Україні розпочалася робота над комедійною антиутопією «Рейтинг Адама», за підтримки УКФ. Про це повідомляє chytomo.com з посиланням на творчу групу проєкту.  

Відомий український письменник та сценарист Михайло Бриних, а також режисер Іван Тимченко розпочали роботу над сценарієм художнього повнометражного фільму «Рейтинг Адама».

За словами авторів, фільм буде знято у доволі екзотичному для українського кіно жанрі комедійної антиутопії.

«“Рейтинг Адама” має стати стрічкою про не надто далеке майбутнє, в якому штучний інтелект забезпечує людям комфортне та безтурботне життя», – стверджують автори сценарію.

Водночас головна сюжетна лінія кінофільму – історія любові. «Це своєрідна інтерпретація міфу про Орфея та Еврідіку, у якій також прочитуються й інші впізнавані мотиви різних часів», – прокоментували Михайло Бриних та Іван Тимченко.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, сценарій до стрічки «Рейтинг Адама» стане вже третім сценарієм, спільно створеним авторами. Продюсеркою проєкту виступила Світлана Соловйова.

Попередні проєкти цієї команди: «Іловайськ 2014. Батальйон Донбас» (фільм вийшов на екрани у 2019) та «Киснева Станція» (реліз фільму очікується у 2022). Прикметно, що в основу фільму «Киснева Станція» також лягла сучасна інтерпретація міфу – цього разу про Сізіфа.

Ідею створення сценарію фільму підтримано в рамках конкурсної програми Українського культурного фонду «Розвиток кінопроекту». Ця програма спрямована, зокрема, на підтримку сценарної справи й кіновиробництва на етапі розвитку кінопроєктів.

Автори планують завершити роботу над сценарієм прийдешнього фільму в листопаді 2021 року.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.