Музей Пантелеймона Куліша поповнився історичним виданням письменника

Упродовж багатьох років у селищі Вороніж на Сумщині при Шосткинській районній дитячій бібліотеці успішно функціонує музейна кімната, присвячена життю і творчості видатного уродженця краю письменника Пантелеймона Куліша. Про це пише ukurier.gov.ua.

Завдяки зусиллям багатьох шанувальників його творчості «Кулішева світлиця» стала духовною оазою не тільки для жителів селища та навколишніх населених пунктів, а й численних гостей. Адже тут зібрані унікальні експонати, які розповідають про класика української літератури, одного з близьких друзів Тараса Шевченка.

Як повідомив на своєму сайті відділ культури, молоді і спорту Шосткинської РДА, нещодавно музейна експозиція поповнилася раритетним експонатом — шеститомним зібранням творів П. Куліша, надрукованим у 1908—1910 роках і яке вважається найповнішим. Адже під обкладинками зібрані поезія, проза, переклади, світлини тощо, які становлять значну історичну цінність.

Книги придбані в одного із київських бібліографів за доступною ціною, а кошти надали кілька місцевих керівників сільськогосподарських підприємств, а також небайдужі мешканці.

А незадовго до цього для кімнати закупили шафу та дві вітрини, завдяки яким експозиційним матеріалам стало більш просторо і зручно.

Таким чином «Кулішева світлиця» неухильно розвивається, ставши духовною гордістю селища.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал