Музей Остапа Вишні на Херсонщині виявився самовільною забудовою

Як пише pivdenukraine.com.ua, про це повідомляється на фейсбук сторінці Олешківська територіальна громада:

– Добрими намірами вимощена дорога до пекла. Така ідіома може охарактеризувати результати наради щодо узаконення споруди музею Остапа Вишні у Кринках. Захід відбувся сьогодні під головуванням очільника громади Євгена Рищука.

У ході опрацювання документів з’ясувалося, що об’єкт зведений без попереднього отримання підрядником містобудівних умов, тобто є самовільною забудовою. Натомість земельна ділянка була відведена у постійне користування сільському комунальному підприємству з метою розміщення історичної пам’ятки, а не садиби.

Це означає, що зараз будь-який крок міськради щодо вирішення ситуації призведе до порушення законодавства. Це – глухий кут.
Запитання: чи готова обласна влада, яка підписувала меморандуми про співробітництво з меценатом, узяти на себе відповідальність щодо узаконення самовільної забудови?

Як повідомлялося, минулого року на Херсонщині, у селі Кринки Олешківського району, урочисто відкрили відновлений зусиллями київського забудовника-мецената, місцевої громади та влади музей-садибу українського письменника Остапа Вишні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.