Муратов виставив свою Нобелівську нагороду на аукціон. Каже, отримані гроші підуть українським дітям

Головний редактор російської «Новой газеты» та лауреат Нобелівської премії миру 2021 Дмитро Муратов виставив свою медаль на аукціон в американському Heritage Auctions. Про це повідомляє «Новая газета. Европа».

Торги відкрилися 1 червня і триватимуть до 20 червня — в останній день відбудеться живий аукціон на Манхеттені в США.

Як заявляє Муратов, усі отримані кошти підуть на підтримку гуманітарної місії ЮНІСЕФ з надання допомоги українським дітям та їхнім сім’ям — «де б вони не перебували: у країнах ЄС, Україні, Росії».

Дмитро Муратов – один із засновників «Новой газеты», з моменту створення видання був членом редколегії, спеціальним кореспондентом в зоні бойових дій і заступником головного редактора. Вперше став головним редактором в 1995 році. Наступні 22 роки керував редакцією, однак у листопаді 2017 року не став висувати свою кандидатуру на чергові вибори. Знову був обраний головредом видання у 2019 році.

У березні 2014 року Муратов підписав лист проти війни, у якому низка діячів російської інтелігенції засудили військовий напад РФ на Україну.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У жовтні 2021-го Муратов став лауреатом Нобелівської премії миру. Нагороду вручили «за зусилля щодо захисту свободи вираження поглядів, що є передумовою демократії та стійкого миру».

28 березня редакція видання «Новой газеты» повідомила, що призупиняє вихід на сайті, у соцмережах та на папері до закінчення війни в Україні. Таке рішення пов’язане з другим попередження від Роскомнагляду. Обидва повідомлення від Роскомнагляду стосуються нібито матеріалів без маркування «іноагент», яких саме — не уточнюють.

Колишні журналісти російської «Новой газеты» виїхали за кордон та запустили новий проєкт — «Новая газета. Европа». Головним редактором став Кирило Мартинов.

detector.media

Фото: УНІАН