Московський журналіст – росіянам: «Чому ви, знахабнілі морди, вимагаєте, щоб скрізь, де ви понаїхали, були російські школи?»

Журналіст з Москви Олександр Тверський публічно обурився тим фактом, що росіяни образилися на заборону в латвійських школах російської мови. На його думку, росіяни поводяться так, як ніби їм всі винні. Як повідомляє glavred.net, свої думками він висловив у пості на сторінці в Facebook (на даний момент текст недоступний).

“У Росії немає жодної латиської школи. Немає в ній і естонських, литовських, українських, таджицьких, казахських, Узбецьких шкіл і так далі. Чому ви, знахабнілі морди, вимагаєте, щоб скрізь, де ви понаїхали були російські школи? Тим більше на територіях, які ви століттями тримали в єжових “братніх” руковицях ‒ окупували їх, насильно русифікували, проводили етнічні чистки, репресії, влаштовували масові депортації. Ви повинні сьогодні сидіти в цих країнах тихіше води і нижче трави, не обурюватися, не вякати, а з вдячністю тихо існувати”, – написав Тверський.

На думку журналіста, в Російській Федерації регулярно принижують тих людей, хто не знає або погано говорить російською мовою.

“Чому, в Росії, якщо хтось не знає російської мови з приїжджих, то ви відразу вимагаєте від нього говорити російською, гнобите, принижуєте і взагалі ставитеся до цих людей, як до бруду, а коли ви самі приїжджаєте жити в інші країни, то, тупі і ледачі істоти, ви добровільно збиваєтеся в гетто, відмовляєтеся вчити мову країни, в якій живете, та ще вимагаєте, щоб все навколо з вами говорили по-російськи?”, ‒ обурено написав він.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Тверський особливо зазначив, що жителі Росії нітрохи не мають права вимагати чого-небудь від інших країн і повинні знати своє місце.

“Чому ви вважаєте, що всі вам щось винні тільки через те, що ви росіяни або народилися в Росії? Живете на допомогу, паразитуєте, не поважаєте закони і звичаї інших країн, не вчіть мови, вічно хамите, лінуйтеся, з нескінченною претензією до світу і до всіх навколо. Пиху-то зменшіть, та місце своє знайте, дорогі співвітчизники. Ноги зі столу чужого приберіть і скромніше, скромніше. Приїхали в іншу країну жити подалі від улюблених Батьківщини і Путіна – інтегруйтеся і асимілюйтеся. Або заткніться. А не можете роти закрити – валіть назад до берізок, бараків і безнадії. Ви ж так сумуєте і возвеличуєте батьківщину? Так вперед ‒ чемодан, вокзал, Саратов”, ‒ підсумував він.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.