Могилянка знову не обрала президента

У Національному університеті «Києво-Могилянська академія» знову не обрали президента.

Про це повідомляють представники студентської виборчої комісії вишу в Телеграмі, передає ukrinform.ua.

«У другому турі більшість не набирає жоден із кандидатів. У законі «Про вищу освіту» йдеться, що керівником ЗВО стає людина, яка набрала понад 50% від тих, хто проголосували в другому турі», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за кандидата на посаду президента академії декана факультету економічних наук НаУКМА Олександру Гуменну проголосували 176 особи, що становить 46% від загальної явки виборців, за декана факультету правничих наук НаУКМА Дениса Азарова – 156 осіб, що ставить 40,7% від загальної явки.

Водночас проти всіх кандидатів проголосували 45 осіб – 11,7% від загальної явки.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як повідомлялося, 25 березня відбувся черговий етап виборів президента Києво-Могилянської академії.

Так, 19 серпня 2020 року наказом Міністерства освіти та науки України було оголошено конкурс на зайняття посади президента Могилянської академії. Вибори було призначено на 11 листопада 2020 року. 11 та 19 листопада 2020 року (у два тури) відбулося голосування за кандидатів на посаду президента. Проте жоден з кандидатів не набрав понад 50% голосів від загальної кількості виборців, що надало би право МОН призначити президента НаУКМА. 4 грудня 2020 року МОН оголосило черговий конкурс на зайняття посади президента НаУКМА. 5 лютого та 12 лютого 2020 року (у два тури) відбулось голосування за кандидатів на посаду президента. Проте жоден із них знову не набрав понад 50% голосів від загальної кількості виборців.

18 березня 2021 року відбувся перший тур чергових виборів президента академії. У ньому взяли участь декан факультету економічних наук НаУКМА Олександра Гуменна (154 голоси), декан факультету правничих наук НаУКМА Денис Азаров (131 голос) та віце-президент з науково-педагогічної роботи Василь Ожоган (116 голосів). У друому турі, який відбувся 25 березня, за посаду президента Могилянської академії змагалися Гуменна та Азаров.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.