Міжнародна книжкова виставка в Абу-Дабі пройде в гібридному форматі

Міжнародна книжкова виставка в Абу-Дабі, запланована на 23 – 29 травня, відбудеться в онлайн і офлайн форматах. Як пише chytomo.com, про це повідомляє Publishers Weekly.

Частина подій буде віртуальною, а в Національному виставковому центрі організують фізичну виставку.

«Після непростого року для всієї видавничої спільноти ми раді провести наступного місяця виставку фізичних книжок і раді великій кількості видатних спікерів, які братимуть у ній участь», – сказав Алі бін Тамім, голова Центру арабської мови в Абу-Дабі та генеральний секретар Книжкової премії імені Шейха Заїда.

Почесною гостею цьогорічної виставки буде Німеччина. Персональні заходи в основному будуть обмежені місцевими видавцями та експонентами, а більш широкий склад німецьких авторів та інших міжнародних гостей представлять на виставці 2022 року.

Серед спікерів цього року – автор Mitch Albom, який виступає в програмі разом з англійським істориком Bettany Hughes та німецьким дитячим автором Paul Maar. У цифрових подіях візьмуть участь президентка Міжнародної асоціації видавців Sheikha Bodour Al Qasimi та директор Франкфуртського книжкового ярмарку Juergen Boos.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Також у межах виставки презентують переможців Книжкової премії Шейха Заїда та оголосять лавреатів Міжнародної премії з арабської художньої літератури.

Як відомо, Книжкова виставка в Абу-Дабі є найбільш динамічною книжковою подією на Близькому Сході і в Північній Африці. Захід відбувається у кількох залах Національного виставкового центру та займає 73 тисячі квадратних метрів.

У заході щороку беруть участь видавці з понад 60 країн світу, які представляють більше ніж 500 тисяч книжок на 35 мовах. Зустрічі, дискусії, воркшопи, семінари та інші заходи на виставці проходять в межах професійної, навчальної, культурної та спеціальної програм.

На виставці діє eZone – простір для розробників та постачальник електронного контенту для презентації своїх продуктів та обговорення останніх тенденцій в галузі цифрового книговидання. Також у межах заходу відбувається виставка робіт досвідчених та молодих ілюстраторів й проводять майстер-класи для ілюстраторів-початківців.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.