«Місто засинає», прокидається літературна мафія і… читає вірші

 
21 січня в кнайп-клубі «Купідон» літературне угруповання «Кожен 9» організувало костюмований поетичний вечір у стилі мафії «Місто засинає». Це не звичайні читання, а можливість потрапити в атмосферу двадцятих років минулого століття, послухати якісну поезію в музичному супроводі та відчути себе частиною сім`ї. Наприкінці заходу – вільний мікрофон.
Місто засинає. Від ніжного голосу поетеси і барда Валентини Захабури прокидається мафіозне літературне угруповання «Кожен 9».
У «Купідоні» атмосферно. На коридорах людно, за столиками повно співучасників дійства. Всі в таких красивих костюмах, що в перші хвилини забуваєш навіть що ти в 21 столітті, а не в 20-их роках 20-го.
Один за одним на імпровізованій сцені з‘являються молоді поети в образах. Незамінний ведучий Лакі Лучано, молодший бос Марі, Консильєрі Кіра, Капо Ненсі, принцеса Ангелінія, сутенерка МдаДарія, вокалістка Боні Ем, Капо Моллі… Усі вони утворюють так звану мафіозну сім‘ю. На самісінькій верхівці ієрархії стоїть донна МаБаркер, вона ж Алла Миколаєнко (член НСПУ, матуся літературного угруповання «Кожен 9» та просто розкішна жінка).  Хрещена мати не спить цієї ночі. Все пильнує, аби гості виконували свої завдання і учасники не змінювали ролей.

Про свої враження нам розповідає співучасник  Ніна Скочко. «Сподобалась концепція, сам задум, рівень організації. Незвично було стати частинкою дійства. Зазвичай на літературних читаннях є типовий розвиток подій, а тут кожен гість та учасник грав свою роль. Моїм завданням було зізнатися у скоєнні злочину у вільний мікрофон. Я розраховувала на те, що читатиму вірші, але не очікувала, що доведеться весь вечір вигадувати собі мафіозну історію».

Гра триває, серед інших на сцені з‘являється і секс-символ української літературної мафії – Дмитро Лазуткін. Вечір підходить до свого логічного завершення, укладаються угоди, повз проходять чоловіки з револьверами, жінки хитають ніжками під тихий блюз.
Насамкінець гостям, шерифу та співучасникам надають можливість взяти участь у вільному мікрофоні. Місто прокидається, поети розходяться спати.

Дар`я Ковальчук

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал