Мінцифри повідомило, що бібліотеки отримають 5 тис. комп’ютерів

5000 комп’ютерів передадуть бібліотекам завдяки проєкту Дія.Цифрова освіта.

Про це інформує tekstover.in.ua з посиланням на сайт  Міністерства цифрової трансформації.

“Міністерство цифрової трансформації завдяки проєкту «Дія.Цифрова освіта» отримало можливість комп’ютеризувати міста та села і передати за сприяння Української бібліотечної асоціації 5000 одиниць комп‘ютерної техніки бібліотекам”, — ідеться у повідомленні.

Сьогодні, 5 червня, згідно з повідомленням, 150 комп’ютерів отримала Національна бібліотека України імені Вернадського. Наступного тижня планується передати комп’ютери Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого. Згодом — бібліотекам у селах різних регіонів України.

У повідомленні зазначається, що “на реалізацію проєкту не будуть витрачені кошти державного бюджету”. При цьому Мінцифри не уточнює, чиїм коштом здійснюється акція, хоча прозорість джерел фінансування — основна передумова подолання корупції, що нібито належить до головних пріоритетів уряду.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Фото, що ілюструє повідомлення на сайті Мінцифри, непрозоро натякає, яка компанія виступила спонсором акції. Якщо згадати, що сфера її діяльності — гральний бізнес, а в січні 2020 прокуратура встановила, що за допомогою сайтів компанії “надається доступ до проведення азартних ігор у вигляді ігрових автоматів, покерних карт, віртуальної рулетки та можливості роботи ставки на спортивні події” — висновки напрошуються цікаві…

Фото з сайту Міністерства цифрової інформації