Міносвіти: Хтось обізвав закон про державну мову “фашистським”? Не звертайте уваги. Дискутуйте шанобливо

“Нас, україно- та російськомовних в Україні, об’єднує те, що ми всі – українці”. Так пресслужба Міністерства освіти і науки відреагувала на скандал із професором університету ім. Драгоманова, яка називає закон про державну мову “фашистським”, а Україну – “американською колонією”. Подібна риторика збігається з російськими наративами про Україну. Про це повідомляє ua-news.liga.net.

Як пише пресслужба відомства, тема мови може і повинна обговорюватися в демократичному суспільстві виключно з повагою і толерантністю.

“Україна обрала свій шлях з мовного питання. Він – про турботу про державну мову, що важливо для країни. <…> Ми всі повинні дбати про нашу країну і нашу мову. Наше завдання як суспільства, яке постійно розвивається, – знайти одну систему координат”, – підкреслили там.

Міносвіти закликає будь-які суперечки щодо мовного питання не доводити до абсурду і дискутувати шанобливо, незалежно від позиції, “а також розуміти, що ми всі живемо в одній країні, де повага – невід’ємна національна риса”.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.