Мінкульт закуповує півмільйона примірників для українських бібліотек

 
Міністерством культури України проводиться робота по підписанню договорів з видавництвами і найближчим часом розпочнеться закупівля 138 назв видань загальним тиражем понад 522 500 примірників для розповсюдження серед публічних бібліотек по всіх регіонах України.
Перелік видань для поповнення фондів публічних бібліотек, а також список організацій-отримувачів літератури для подальшого розповсюдження її серед публічних бібліотек регіонів з урахуванням їх заявок та потреб, схвалені Колегією Міністерства культури України та затверджені відповідним наказом.
У 2017 році Державним бюджетом України Міністерству культури України передбачено асигнування у сумі 48 736 200 грн. для забезпечення придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек України. Мінкультури було оголошено прийом пропозицій від суб’єктів видавничої справи щодо відбору україномовних книг, виданих протягом 2015 – 2017 років, і які за цільовим призначенням належать до науково-популярних, довідкових, літературно-художніх чи громадсько-політичних. На конкурс було подано пропозиції 125-ма видавництвами, які запропонували до розгляду 2621 назву україномовних видань на суму близько мільярда гривень.
Рішенням Експертної ради з відбору україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек було сформовано перелік видань, що набрали більшість голосів та в свою чергу надіслано до структурних підрозділів у сфері культури обласних, Київської міської державних адміністрацій та обласних універсальних наукових бібліотек, якими проведено аналіз та зі свого боку зроблено заявки на кількість видань, необхідних для публічних бібліотек регіонів.
Мінкультури опрацьовано результати проведення Експертною радою тематичної та змістовної оцінки видань, заявки структурних підрозділів у сфері культури обласних та Київської міської державних адміністрацій, бібліотек та виведено загальний рейтинг видань. У тому числі, проведено роботу в частині забезпечення дотримання вимог нормативних документів, які регламентують питання придбання україномовних видань для поповнення фондів публічних бібліотек та закупівлі літератури відповідно до норм Закону України «Про публічні закупівлі».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал