Мінкульт відреагував на скандальний допис Netflix про Ярослава Мудрого

У Міністерстві культури відреагували на скандальний допис стрімінгової компанії Netflix, де князя київського Ярослава Мудрого назвали правителем “північної Росії”. Пише ТСН. 

Міністр культури Олександр Ткаченко зазначив, що його здивував такий допис компанії у Twitter. Утім, він сподівається, що Netflix просто помилився.

Також Ткаченко додав, що мінкульт зв’язувався з компанією, з проханням видалити відповідний допис. “По ситуації, що склалась з Netflix, коли нашу Русь (сподіваюсь, що випадково і неумисно) сплутали з Росією, а нашого Ярослава Мудрого зробили князем земель північної Росії, є два висновки.

По-перше, маємо ще багато роботи в освіченні міжнародної аудиторії про нашу історію. По-друге, тісні контакти з партнерами допомагають вирішити ситуації майже миттєво”, – прокоментував Ткаченко. Також міністр додав, що з’ясовує нині питання щодо серіалу “Вікінги: Вальхалла”, де має з’явитися князь київський Ярослав Мудрий, і де його персонажа анонсували “правителем північної Росії”.

“Що там в самому серіалі – ще з’ясовуємо. Але сподіваюсь, що надалі таких ситуацій буде все менше”, – додав Ткаченко.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, коли стрімінгова компанія Netflix анонсувала нового персонажа свого серіалу Ярослава Мудрого, то назвала його “правителем північної Росії”. Користувачі Мережі одразу почали пояснювати компанії, що Ярослав Мудрий – це князь Київської Русі, у жодному разі не РФ. Компанія згодом відредагувала допис.
kontrakty.ua