Міністр культури радить читати Андруховича і Сковороду

З нагоди Національного тижня читання міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко оприлюднив перелік з 5 творів, які він радить прочитати.

Як повідомляє suspilne.media, відповідний список Ткаченко опублікував у Facebook.

Міністр рекомендує до прочитання:

  • “Радіо ніч” Юрія Андруховича;
  • “Культура діалогу” за результатами Національних круглих столів;
  • Дитячу книжку з медіаграмотності “Ніта. Ховайтесь, фейки світу”;
  • “Філософські трактати” Григорія Сковороди;
  • “Вибір” Едіт Еґер.

Ткаченко заявив, що “в Україні щотижня читають лише чверть українців, а щодня відкривають книгу – 8%”. При цьому він зазначив, що міністерство вже має стратегію промоції читання. Зокрема, наступного року буде збільшено фінансування діяльності Українського інституту книги, підтримки книговидавничої справи та популяризації української літератури у світі. На це в бюджеті закладено 335,5 млн грн.

“Але промоція також починається з демонстрації позитивного прикладу серед публічних осіб: транслювати, що читання не тільки може бути частиною дозвілля, а й рушієм для саморозвитку, здобуттям нових знань і навіть більше – шляхом до кар’єрного зростання та відчуття щастя”, – додав Ткаченко.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У межах Національного тижня читання міністр також взяв участь у відкритті книжкової виставки у Верховній Раді та висловив сподівання, що парламентарі “транслюватимуть важливість читання на рівні держави”.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.