Міністр культури анонсував модернізацію музею в Пирогово. Вже є інвестор

Міністр культури та інформаційної політики О.Ткаченко анонсує “відродження” під Києвом Національного музею народної архітектури та побуту України, який у народі називають “Пирогово”: допоможе державі у цьому Агроіндустріальний холдинг МХП.

Як інформує pravda.com.ua, О.Ткаченко зокрема повідомив у Telegram: “Національний музей народної архітектури та побуту України. Музей просто неба. Пирогово… не тільки киянам відоме це місце, бо воно, без перебільшень, є туристичним магнітом усієї країни.

І от сьогодні маю чудові новини: у межах президентської програми “Велика Реставрація” МКІП та МХП спільно відроджуватимуть музей “Пирогово”.

Головна ідея – зробити його більш відвідуваним, модерновим, сучасним. Місцем, де постійно вируватимуть події і яке варто зберегти для майбутніх поколінь. У тому числі для усвідомлення власної ідентичності”.

Міністр культури сподівається, що державно-приватне партнерство допоможе в ситуації, коли “80% історичних, архітектурних пам’яток потребують реставрації”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Маємо гарний приклад на Хортиці. На черзі – Пирогово”, – зазначив Ткаченко.

Він наголосив, що музей просто неба “Пирогово” зберігає спадщину XVI − XX століття, дозволяє прогулятись автентичними регіонами Середньої Наддніпрянщини, Півдня України, Слобожанщини, Полтавщини, Полісся і Карпат.

“Тепер ми спільно зможемо оживити це місце, перетворивши на неймовірну туристичну дестинацію як для жителів України, так і іноземців”, – заявив Ткаченко.

“Почнемо з робіт над вхідною групою, на черзі − інфраструктурні питання та комунікації”, – повідомив він.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.