Медведчук може купити “ICTV”, “СТБ”, “Новий” та ще кілька телеканалів

Кум Путіна і водночас народний депутат України від “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук завершує перемовини із зятем Кучми Віктором Пінчуком про купівлю-продаж медіахолдингу “StarLightMedia”, куди входять телеканали “ICTV”, “СТБ”, “Новий”, “М1”, “М2”, “QTV” та інші друковані та онлайн медіа.

Як повідомляє dilo.net.ua, про це написав співзасновник Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін на свої сторінці у Facebook.

За його інформацією, Пінчук готується не лише до продажу одного з найбільших медіахолдингів України Медведчуку, але за російські гроші він хоче продати усі свої промислові активи – найбільшим з яких є корпорація “Інтерпайп”.

“Трохи поганих новин. Той самий медіахолдинг, який знаходиться на фінальній стадії Продажі куму Путіна, це не вся угода. Ця угода стала можливою за умови, що з каналами в пакеті будуть продані промислові активи… У чому особливість, ринок збуту цих активів – РФ. Росіяни, купуючи разом з медіахолдингом ці активи, розвивати їх не збираються. За останні роки вони створили виробництва, повністю, що закривають потреби РФ. А значить. Ці підприємства будуть закриті. До слова, обидві покупки будуть оформлені на номіналів, там не буде ні Кума, ні РФ. Що в підсумку: частка РФ в медіаполе України стане домінуючою (а на носі вибори), частка російського капіталу в Україні зросте, тисячі українців залишаться без роботи, колишній олігарх стане звичайним громадянином UK, втікши з UA. Яке майбутнє чекає Україну?”, – написав Амелін.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал