McDonald’s раз і назавжди перейшов на українську

У мережі спалахнула дискусія через те, що McDonald’s не обслуговує клієнтів російською мовою – в їхньому онлайн-сервісі замовлень є лише українська та англійська.

У компанії наголошують, що основною мовою спілкування для них в Україні є українська.

“Відповідно до законодавства про мову, у компанії̈ МакДональдз в Україні основною мовою комунікації є українська. Державною мовою ведеться вся офіційна документація, здійснюється рекламна комунікація, спілкування у соціальних мережах, наведена інформація на сайті та в куточку споживача”, – як повідомляє ukrrain.com, уточнили в пресслужбі.

Окрім того, у компанії пояснили, що “українська мова є пріоритетною і в спілкуванні з відвідувачами. Проте працівники готові перейти на російську мову, якщо їх про це попросять”.

У разі виникнення додаткових запитань щодо замовлення на терміналі самообслуговування клієнтам порадили звертатися до працівників ресторанів McDonald’s.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Така позиція викликала жваву дискусію у соцмережі. Хтось називає це дискримінацією, інші влаштували флешмоб з подяками.

“Дякую, що залишили лише державну та міжнародну мови”.

“Дякую за українську мову. Вона в нас державна і добре, що єдина, яка має такий статус. Все буде Україна!”

“Розмовляю, пишу переважно російською, так вже історично склалося. Але завжди буду за українську мову в усiх галузях в Українi. Так і має бути!”

“Доведеться підтримати МакДональдс копійкою за правильну позицію. Що там новенького і літнього? Уже їду”.

Посольство України у США підтримало мережу фастфудів “McDonalds”, яка веде бізнес в Україні українською.

“Ми цілком розуміємо McDonalds, назви їжі українською мовою звучать значно смачніше. Велика подяка компанії за тверду позицію щодо української мови в меню магазинів McDonald’s в Україні. Тепер ми можемо сказати: “Вивчайте українську мову з McDonald’s”, – написали дипломати у Twitter.