Марія Бурмака запише альбом на вірші класиків української поезії від Шевченка до Стуса

Народна артистка України Марія Бурмака розпочала роботу над унікальним проєктом. Співачка запише 15 композицій на вірші класиків української поезії – від Шевченка до Стуса.

Про це повідомляє amazingukraine.pro з посиланням на пресслужбу артиста.

«Улюблені класики» – саме таку назву отримав масштабний проект, над яким працює команда професіоналів. Серед них такі музиканти, як Геннадій Бондар, Андрій Мороз, Олександр Лисенко, Кирило Бородін. Саундпродюсером проекту став Вадим Лисиця, студія FOXXSTUDIOS. Проект відбувається за підтримки Українського культурного фонду.

“Я давно мріяла зробити такий проект. Це буде альбом з 15 сучасних пісень на вірші українських класиків. Поезія Олени Теліги, Івана Франка, Тараса Шевченка, Лесі Українки, Василя Стуса та інших авторів оживуть у піснях. Це і є альтернативна форма подачі вивчення української класичної літератури. Я хочу достукатися до кожного серця, донести безцінний матеріал, який українські класики залишили нам у спадок”, – розповідає Марія Бурмака.

Окрім, альбому з 15 треками, Марія проведе презентаційні зустрічі у шести містах України для студентів вищих навчальних закладів та викладачів. У Києві творча зустріч буде приурочена до Дня вчителя.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.