Малюнок Дюрера, куплений на розпродажі за 30 доларів, оцінили у 10 мільйонів

Малюнок XVI століття «Богоматір з немовлям» було куплено у 2017 році на дворовому розпродажі всього за 30 доларів. Експерти оцінили його у 10 мільйонів.

Як пише vlasti.net, про це повідомляє edition.cnn.com.

Оскільки спадщина Альбрехта Дюрера – одного з провідних німецьких художників епохи Відродження – ретельно вивчена, сьогодні рідко можна знайти його невідомі роботи. Тому цей малюнок «викликав значний інтерес», зазначили у лондонській Agnews Gallery.

Бостонський експерт Agnews Gallery Кліффорд Шорер виявив малюнок у 2019 році. Якось він йшов на вечірку і дорогою зайшов до книгарні купити подарунок. Книготорговець сказав йому, що його друг має малюнок нібито Дюрера, і попросив глянути на нього.

Шорер погодився, хоч і не розраховував побачити справжній шедевр німецького художника.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Але коли побачив, був здивований. “Я думаю, що це або найбільша підробка, яку я коли-небудь бачив, або шедевр”, – сказав він власнику малюнка.

За словами Шорера, витвір мистецтва було куплено на дворовому розпродажі в будинку якогось архітектора, якому малюнок подарував його батько, який торгував творами мистецтва.

Після трирічних експертиз та обговорень з колегами Кліффорд Шорер дійшов висновку, що робота Дюрера на сьогоднішній день може коштувати понад 10 мільйонів доларів.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.