Литва, слідом за Латвією, також готується заборонити російські телеканали

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс 2 липня 2020 року повідомив, що Литовській комісії з радіо і телебаченню рекомендують заборонити трансляцію телеканалів групи RT. Як інформує detector.media, про це повідомляє Delfi.

Спершу Європейська комісія має надати роз’яснення, що санкції Євросоюзу повинні поширюватися на внесених до «чорного списку» осіб та на контрольовані ними підприємства. Після цього литовському регулятору ​​представлять рекомендації щодо каналів.

«Ми говоримо про державне новинне агентство “Росія сьогодні”, іншими словами, RT. Її генеральним директором є Дмитро Кисельов, який знаходиться під санкціями, і за статутом цього підприємства, організації він насправді є одноосібним керівником, призначеним президентом Росії, він сам призначає чиновників, встановлює структуру, політику, керує економічними, фінансовими справами цієї організації», – пояснив голова МЗС Литви.

Нагадаємо, 30 червня 2020 року Національна рада з електронних ЗМІ (НРЕЗМІ) Латвії заборонила трансляцію семи програм російського телеканалу RT і закликала інші країни ЄС вчинити аналогічно.

канали RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary і RT TV будуть заборонені, тому що вони знаходяться під фактичним контролем і управлінням керівника МІА «Россия сегодня» Дмитра Кисельова, щодо якої вжито санкції Ради ЄС.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

До МІА «Россия сегодня» також належить агентство Sputnik. Через причетність до Кисельова Естонія ввела санкції проти «Sputnik Естонія», агентство призупинило роботу.

Крім цього, Литва вирішила заблокувати російське інформаційне агентство «Sputnik Литва» через порушення авторського права. Також Литва заборонила в’їзд шеф-редактору новинного агентства «Sputnik Литва» Марату Касему.