Львівські письменники зібрали книжки в межах проєкту “Книги – бібліотекам звільненої Херсонщини”

Підійшов до завершення проєкт “Книги – бібліотекам звільненої Херсонщини”, започаткований із ініціативи письменницької громади Херсонщини в особі Шевченківського лавреата Анатолія Кичинського та працівників центральної бібліотечної системи Херсонщини. Члени Львівської обласної письменницької організації зі свого боку активно долучилися до збору. Питання участі в ініціативі спершу обговорили на засіданні правління. Як результат, три партії різножанрових книг а кількості 120-ти екземплярів було передано в рамках проєкту.

На цей заклик відгукнулися письменники Тетяна Грунська, Леся Бернакевич, Оксана Мазур, Роман Квітневий, Зоряна Кіндратишин, Юрій Грешко, Ірина Вовк, Катерина Тихонова, Ольга Яворська, Галина Пагутяк, Лана Перлулайнен, Олесь Дяк, Юлія Каспрук, Соломія-Анна Мазур, Марія Гатала-Квасневська, Богдан Смоляк, Віктор Палинський, Надія Ковалик, Ольга Кіс, Володимир Кузик, Богдан Дячишин, Галина Іванова, Наталія Ковалик, Ольга Донеччанка, Любов Бенедишин, Мирослава Милян-Данилевська, Марія Людкевич. Книги письменників Михайла Стасюка, Ганни Вівчар та Романа Лубківського люб’язно передали їхні родичі. Більшість примірників – унікальні, оскільки мають дарчі підписи авторів.

Як бачимо, українське слово затребуване нині, як ніколи. Тож читачі правобережної Херсонщини тепер матимуть змогу ознайомитися з творами львівських письменників, таким чином розширюючи не тільки свій власний читацький досвід, а й довідуючись більше про свою країну. Адже різноманіття тільки робить нас сильнішими. І сподіваємось, що в найближчому майбутньому Херсонщина по обидва боки Дніпра зможе долучитися до ознайомлення з новітньою українською літературою.

Зазначимо, що на адресу Львівської письменницької організації надійшов лист від Галини Нєжинської – директорки Центральної бібліотечної системи Херсонської області, в якому вона висловила подяку від колег за допомогу в наповненні книгозбірень виданнями українських письменників.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Більшість подарованих книг будуть розподілені у фонди бібліотек, які донедавна були опустошені ідеологами «рускава міра».

Галина Іванова, Львівська обласна організація НСПУ