Лувр оцифрував і виклав у мережу всю свою колекцію творів мистецтва для вільного перегляду

Французький музей Лувр оцифрував і виклав у відкритий доступ всі свої твори мистецтва.

Як інформує bykvu.com, про це повідомляється на сайті Лувру.

Тепер будь-який користувач Мережі зможе побачити понад 480 000 творів мистецтва, що зберігаються в одному з найзнаменитіших музеїв світу.

На сайті представлені твори з колекцій восьми відділів музею – від ісламського мистецтва і скульптур епохи Відродження до єгипетських старожитностей і картин художників з усього світу.

“Сьогодні Лувр стирає пил зі своїх скарбів, навіть самих маловідомих. Вперше кожен охочий може отримати доступ до всієї колекції робіт з комп’ютера або смартфона безоплатно, незалежно від того, виставлені вони в музеї, взяті в тимчасове користування або знаходяться на зберіганні”, – сказав президент музею Жан-Люк Мартінес.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Він впевнений, що цифровий контент буде ще більше надихати людей приходити до Лувру, щоб особисто познайомитися з колекціями.

Відвідувачі можуть шукати те, що їх цікавить, за допомогою простого або розширеного пошуку, записів кураторських відділів або тематичних альбомів.

Платформа буде регулярно оновлюватися співробітниками музею. Крім того, на ній є інтерактивна карта для віртуальної прогулянки.

Через пандемії коронавірусу Лувр закритий для відвідувань з кінця жовтня 2020 року. Зараз там проводять давно заплановані ремонтні роботи.

  • Раніше повідомлялося, що в Луврі під зображенням Мони Лізи Леонардо да Вінчі виявили прихований малюнок.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.