Лукашенко позує з автоматом на картині з дарчим написом від служби безпеки

Картину із зображенням Олександра Лукашенка із сином Миколою з автоматами у руках і в амуніції розмістили у Палаці незалежності у Білорусі.

Фото опублікував Telegram-канал «Пул першого».

«Президенту Республіки Білорусь Олександру Григоровичу Лукашенку від особового складу Служби Безпеки», — йдеться у подарунковому підписі.

Раніше Лукашенко розповідав, що в день народження йому подарували картину з його зображенням, написану дочкою одного зі співробітників служби безпеки.

Нагадаємо, Лукашенко разом із сином прилітав до Палацу незалежності з автоматом 23 і 30 серпня 2020 року під час масових акцій протестів після виборів президента.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Судячи з усього, картина зображає події 23 серпня, коли біля території Палацу зібралися учасники акції протесту «Марш нової Білорусі».

Із 9 серпня 2020 року у Білорусі почалися масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів. На виборах, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною із 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, а опозиційна кандидатка Світлана Тихановська — 10,1%. Тихановська була змушена виїхати до Литви.

ЄС, США та Україна не визнають, що Олександр Лукашенко є легітимним президентом Білорусі. Багато країн визнають президенткою Світлану Тихановську.

Наймасовіші протести пройшли після оголошення підсумків голосування, в перші дні вони виливалися в зіткнення з силовиками. По усій країні повідомлялося про регулярні затримання, катування та знущання з активістів, учасників акцій, та просто випадкових перехожих, затриманих поблизу проведення акцій.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.