Лукашенка позбавили звання почесного доктора Київського національного університету імені Шевченка

Вчена рада Київського національного університету імені Шевченка (КНУ) 7 червня позбавила Олександра Лукашенка звання почесного доктора, яке він отримав за президентства Віктора Ющенка.

Як повідомляє ВВС News Україна, про це повідомили джерела, близькі до керівництва університету. Позбавлення Лукашенка звання відбувалось у таємному режимі.

Зазначається, що КНУ має понад 80 почесних докторів, і це перше подібне рішення в його історії. Для цієї процедури вчена рада університету внесла зміни до порядку надання цього звання, “оскільки досі механізму не існувало”.

Додається, що випадок позбавлення звання раніше був у іншому столичному виші — Києво-Могилянській академії. У 2004 році, під час Помаранчевої революції, звання позбавили першого президента України Леоніда Кравчука. У коментарі Суспільному ректор КНУ Володимир Бугров підтвердив дане рішення: “Так, інформація відповідає дійсності… Затвердили процедуру, яку розробила правнича комісія, після чого позбавили звання почесного доктора Олександра Лукашенка”.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.