“Локальна історія” заснувала видавництво

Мультимедійна онлайн-платформа про минуле та сучасне України “Локальна історія” заснувала видавництво.

Про це повідомив співзасновник та головний редактор проєкту “Локальна історія” Віталій Ляска.

“Локальна історія масштабується до формату видавництва. Ідея, яка давно визрівала у середовищі нашої команди, кристалізувалася восени минулого року. Тоді ми врешті зареєстрували видавництво і до нині зробили чималий пласт наразі невидимої роботи”, – написав на своїй сторінці у Фейсбук Віталій Ляска.

Команда видавництва “Локальна історія” уже уклала низку угод із провідними українськими істориками та письменниками, провела спішні перемовини із світовими видавництвами, зокрема із Єльським та Прінстонським університетами, The Wylie Agency, PEW Literary, агентством Беати Стасінської та іншими.

“Усі книжки, які зараз на стадії перекладу, мають або виразне українське тло, або ж несуть відчутну актуальність для української аудиторії. На жаль, за винятком кількох випадків, ми мало знаємо світову історіографію. Тож, одним із завдань видавництва “Локальна історія” буде спроба заповнити цю лакуну”, – зазначив Віталій Ляска.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Першим продуктом видавництва “Локальна історія” стала книжка журналістки і краєзнавиці Ірини Пустиннікової “Карпати. Коротка історія мандрів”. Це історичний нонфікшн, оздоблений двома сотнями архівних світлин. Зараз книжку можна замовити за умовами передпродажу.

istpravda.com.ua