Ліна Костенко працює над новими книжками, де згадується війна Росії проти України

Українська поетеса-шістдесятниця й письменниця Ліна Костенко працює над низкою книг, зокрема збіркою віршів, куди увійдуть поезії, написані у перші дні повномасштабного вторгнення.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила донька Ліни Костенко, українська письменниця та поетеса, лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка Оксана Пахльовська.

«Попри трагедію, яку ми переживаємо, мама інтенсивно працює, зокрема над збіркою віршів, де будуть також поезії, викликані війною. По суті, йдеться про вірші, написані в перші дні повномасштабного вторгнення, коли Київ був в облозі. Мама тоді категорично відмовилася виїжджати і працювала. Вірші вже частково друкувалися в Польщі в блискучому перекладі пана Адама Поморського», – розповіла Пахльовська.

Вона додала, що Костенко працює над низкою книжок у різних жанрах, включно з художньо-історичною прозою.

«Мама працює зараз над новими книгами у різних жанрах. Це – і поезія, і проза, і есеїстика. Одним з цих проєктів є історична проза, в якій переглядаються парадигми української історії – крізь віки, включно з драматичними подіями сьогодення», – зазначила Пахльовська.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як повідомляв Укрінформ, у Києві презентували виставку «Намалюй мені вірш», присвячену поезії Ліни Костенко.

8 травня Київраданагородила званням «Почесний громадянин Києва» поетесу і письменницю Ліну Костенко.