Лавреаткою премії Бібліотеки Конгресу США стала Джой Вільямс

Цьогорічну Літературну премію Бібліотеки Конгресу США (Library of Congress Prize for American Fiction) отримала письменниця Джой Вільямс. Як повідомляє chytomo.com, про це йдеться на офіційному сайті бібліотеки.

Джой Вільямс визнали переможницею з-поміж понад 60 видатних літературних діячів, включаючи колишніх лауреатів премії, визначних авторів та літературних критиків з усього світу. Церемонія нагородження відбудеться в онлайн-форматі під час Національного фестивалю книги 17-26 вересня.

«Це чудова нагорода, яка також надихає смиренням. Американська історія дика, непокірна і неприємна, а наша художня література готова кинути виклик і глибоко змінити нас, стаючи все більш інклюзивною та екоцентричною», – прокоментувала Джой Вільямс.

Літературна премія Бібліотеки Конгресу США є однією з найпрестижніших у Сполучених Штатах Америки. Премію заснували у 2009 році. Нею вшановують американських письменників-авторів художньої літератури, творчість яких відзначається не лише майстерністю, але й оригінальністю думок та уяви.

Джой Вільямс (народилась 11 лютого 1944 р.) є відомою авторкою есеїв, чотирьох збірок оповідань, двох наукових творів та п’яти романів, один з яких готують до виходу в вересні. Вона була фіналісткою Пулітцерівської премії, Національної книжкової премії та Національної премії клубу літературних критиків. Раніше Джой Вільямс отримувала міжнародну премію Rea та премію імені Гарольда та Мілдред Штраусів від Американської академії мистецтв та літератури. Її обрали членом Академії у 2008 році. Викладала літературну творчість в університетах Аризони, Айови, Флориди і Х’юстона.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, минулого року Літературну премію Бібліотеки Конгресу отримав  Колсон Вайтхед. 

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.