Лауреатом Премії Львова − міста літератури ЮНЕСКО став Сергій Осока

Цьогорічним лауреатом став Сергій Осока за книжку «Три лини для Марії». Як повідомляє chytomo.com, про це стало відомо з онлайн-трансляції церемонії нагородження.

Спеціальні відзнаки отримали Ірина Шувалова за книжку «Каміньсадліс» та Богдан Коломійчук за «Експрес до Ґаліції». Усі три книжки вийшли у Видавництві Старого Лева.

Переможець отримав статуетку і грошову винагороду у 150 тисяч гривень. Володарі спеціальних відзнак отримають по 25 тисяч гривень.

До журі премії увійшли: літературознавиця Ірина Старовойт, філолог і науковець Олександр Боронь, філологиня і науковиця Софія Філоненко, літературознавець і есеїст Данило Ільницький, письменник Остап Сливинський.

Премія Львова − міста літератури ЮНЕСКО − найбільша літературна премія, яку присуджує міська влада в Україні. Премію заснували для вшанування і надання суспільного резонансу творам сучасної літератури, які артикулюють цінності людяності та будують мости порозуміння, підтримують свободу слова та самовираження, міжкультурну комунікацію та виховання толерантності. До номінації приймали оригінальні або перекладні твори, які були вперше опубліковані українською мовою у 2020 році.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.