Лауреаткою премії імені Курбаса цьогоріч стала Тамара Трунова

Лауреаткою премії імені Леся Курбаса у 2022 році стала Тамара Трунова.

Про це Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти повідомляє у Фейсбуці.

«Сьогодні, 15 лютого, в Держмистецтв відбулось засідання Комітету з присудження премії під головуванням Сергія Васильєва. Члени комітету, шляхом відкритого голосування, визначили лауреаткою премії відому українську режисерку Тамару Трунову», – ідеться в повідомленні.

Нагорода присуджується за постановку п’єси Н. МакКартні «Дім», прем’єра якої відбулась у 2021 році на сцені Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра.

Голова Комітету з присудження премії імені Леся Курбаса зазначив, що в цій постановці режисерка, яка вже давно успішно працює в різних театральних жанрах, проявила себе як майстер сценічного простору, показавши на основі цікавих драматичних зіткнень глибоко психологічну картину.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Ця вистава розповідає про стосунки чотирьох жінок пов’язаних між собою родинними зв’язками, однак за цією здавалося б побутовою історією приховується безліч драматичних колізій про одвічні цінності людського життя – жага і страх любові, самотність серед близьких та непозбутність мрії…», – заявив Васильєв.

Як повідомляв Укрінформ, до списку претендентів на здобуття цьогорічної премії імені Леся Курбаса, яка присуджується професійним театральним режисерам за вагомий внесок у розвиток сучасного театрального мистецтва України, увійшли 15 режисерів, які здійснили 16 постановок.

Фото: day.kyiv.ua

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.