Лауреатами премії Андерсена стали американська письменниця та ілюстратора з Швейцарії

Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги (International Board on Books for Young People – IBBY) назвала імена лауреатів премії імені Андерсена (Hans Christian Andersen Award). Про це з посиланням на офіційний сайт IBBY повідомляє chytomo.com

Нагороду присудили американській письменниці Жаклін Вудсон та швейцарській ілюстраторці Альбертін.

Вудсон  авторка понад 30 книжок: від книжок-картинок для наймолодших до повістей для старших підлітків, деякі з них  у віршах.

Більшість книжок Вудсон гостро соціальні. Головні теми її творів: гендерні, расові та класові проблеми. За словами самої письменниці, в дитинстві та юності вона часто відчувала себе не такою, як усі інші, а коли виросла, зрозуміла, що відрізнятися від інших  норма. Саме цю ідею вона найчастіше намагається донести до своїх читачів.

Вудсон була удостоєна премії імені Маргарет Едвардс Американської бібліотечної асоціації, Національної книжкової премії США, премії імені Коретти Скотт Кінг, медалі Джона Ньюбері та інших.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Альбертін – швейцарська ілюстраторка дитячої літератури. Найвідоміші її книжки: La rumeur de Venise (потрапила у 2010 IBBY Honour List), Les Oiseaux, Les Gratte-Ciel, Mon tout petit (потрапила до 2016 IBBY Honour List) та Ligne 135. Її видання отримували численні нагороди в галузі дитячої літератури та ілюстрації, а у 2018-му ілюстраторка потрапила до фіналу премії Астрід Лінгред.