Київський Патріархат нагородив книгу Дмитра Степовика про Володимирський собор

 
18 лютого настоятель Володимирського кафедрального патріаршого собору протоієрей Борис Табачек вручив  нагороди Української Православної Церкви Київського Патріархату творчій групі державного спеціалізованого видавництва художньої літератури «Дніпро» за  видання книги Дмитра Степовика «Володимирський собор». Про це повідомляє Держкомтелерадіо.
Наукове мистецтвознавче видання побачило світ 2015 року у рамках бюджетної програми «Українська книга». Воно присвячено 120-річчю освячення Володимирського собору в Києві. Автор книги – відомий український науковець, академік Дмитро Власович Степовик – дослідив драматичну й водночас урочисту історію побудови собору і його мистецького оздоблення, яке тривало 34 роки. Книга добре проілюстрована, вона містить унікальні фотографії та фотодокументи з архівів України.
Як зазначив протоієрей Борис Табачек, книга, видана «Дніпром», є сьогодні найповнішим і найгрунтовнішим дослідженням історії Володимирського собору в Києві. Лише диво врятувало його від знищення в 1934 році. Про собор писали і раніше, але переважно невеличкі брошури для туристів. Тепер же монументальне видання «Дніпра» поповнить фонди бібліотек України.
Орденами «Святі Рівноапостольні Кирило та Мефодій» нагороджені директор видавництва Олександр Кудрявцев, координатор творчих програм видавництва Лідія Вакуленко, фотохудожники Олександр Солдатенко та Сергій Марченко.
Орден «Святі Рівноапостольні Кирило та Мефодій» є високою відзнакою УПЦ Київського Патріархату, якою  нагороджуються священнослужителі, благодійники, меценати, парафіяни, які відзначилися в розбудові Церкви Христової і жертовною діяльністю на благо православної громади.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал