Київський театр готує виставу за твором всесвітньо відомого «короля жахів»

Керівник столичного Театру на Подолі Віталій Малахов на початку вересня починає працювати над інсценізацію нового твору короля жахів Стівена Кінга – «Піднесення». Цьому передувало зацікавлене онлайн-спілкування з всесвітньо відомим автором та його представниками, які підтримали ідею народження українського театрального проєкту «Піднесення». Про це повідомляє glavcom.ua.

«Мене давно цікавило питання, а чому в кіно досить багато фантастичних творів, а на театральному кону ні?», – розповідає «Главкому» про свій роман з Кінгом Віталій Малахов, художній керівник Київського Театру на Подолі. – Я бачив у Авіньйоні свого часу лише одну постановку японської трупи, що вразила мене. Ми з завлітом театру Оксаною Прибіш давно шукали цікаві матеріали і, треба сказати, знайшли достатньо. Від Олеся Бердника та Дяченків до Карела Чапека. «Піднесення» – не зовсім звичайний Кінг. Це не історія жахів, як скажімо, «Мізері». Це поетичний Кінг, де основною темою є питання самотності у Всесвіті і толерантності у людських стосунках».

Режисер розповідає, що дія твору розгортається навколо 40-річного Скотта Кері, жителя Касл-Рока, який зіткнувся з дивною хворобою: втрачаючи вагу, він сам не змінюється зовні. Крім того, йому доводиться боротися з сусідками-лесбійками, які пускають своїх собак до нього на подвір’я. «Між ними і розгортається справжня війна, поки Скотт не розуміє, що насправді вони є жертвами стигматизації в консервативні республіканській громаді міста», – говорить Малахов. За його словами, у роботі з будь-яким автором є свої особливості. «Новела Кінга написана нещодавно, тому сценічних версій не існує. Пощастило – нам дозволили написати власну інсценізацію, що дозволить пристосувати матеріал саме до київської сцени, трупи, реалій. Коли правовласник затвердить п’єсу, тоді і зможемо сказати, наскільки це був складний шлях. Зараз ми лише на старті. З початку вересня я розпочну робити інсценізацію», – уточнив режисер.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал