Київська журналістка Анна Липківська померла від коронавірусу

Не стало відомої журналістки, викладачки та театрального критика Анни Липківської. Вона померла у Києві у віці 53 років. Жінка не змогла подолати коронавірус.

Як пише lb.ua, про смерть Липківської повідомив драматург Павло Ар’є.

“Клятий ковід… Забирає найкращих, найсправжніших людей, гірко плачу. Анна Липківська, дякую, що ви були з нами. Вічна пам’ять”, – написав Ар’є у фейсбуці.

На смерть Липківської відреагував журналіст і критик Олег Вергеліс.

“Аня Липківська – камертон нашого театрального життя, талановитий театральний критик, порядна добра людина, професіонал високого ґатунку, учениця Валентини Ігорівни Заболотної. Її тексти у журналі “Український театр” у 80-90-ті були і для мене катедрою театральної ритики, її тексти навчали щиро любити і об’єктивно аналізувати театральний процес в Україні”, – написав Вергеліс.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Анна Липківська – українська театрознавець, кандидат мистецтвознавства, співробітниця Київського інституту проблем сучасного мистецтва. Лауреат Премії в галузі театрознавства і театральної критики.

Останніми роками Анна Липківська була викладачкою Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв. Вона викладала студентам історію театру, історію всесвітньої драматургії та керувала магістерськими роботами.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.