Київська влада хоче знищити Літературний сквер

Про це повідомила на своїй сторінці відома українська письменниця Раїса Харитонова (Талалай), яка мешкає неподалік цього скверу по вулиці Олеся Гончара:

«Шановні кияни, просимо уклінно вашої допомоги! Ненатлі олігархи знов зазіхають на наш сквер, нещодавно перейменований з Чкалівського на Літературний по вул. Олеся Гончара. Це Шевченківський район. Ми боремося за нього вже двадцять років!!! Але Кличко, хоч обіцяв цього не допустити, таки дає (…) зелене світло на забудівлю сквера, підло скориставшись тим, що багато людей на фронті або за кордоном. І завтра Київрада має підписати цей злочинний дозвіл на його знищення. Просимо вас прийти завтра до Київради на 9.30 ранку перед початком сесії, щоби ці продажні депутати побачили, що люди проти цього самоуправства і мародерства багатіїв, і що ми не дамо знищувати наш прекрасний Київ. Наперед ДЯКУЄМО за підтримку і за репост!».

Національна спілка письменників України виступає категорично проти свавілля київської влади.

Кожна цивілізована нація береже свою культуру. Сфера культури – одне з фронтальних і жорстоких полів битв за майбутнє України, за нашу ідентичність, а відтак за нашу опірність геополітичним загрозам ХХІ-го століття і нашу спроможність вижити як українці і передати наш унікальний спадок – культуру, мову, історію, віру, Традицію – нашим нащадкам.

Ми не маємо права програти цю битву.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал