Київська бібліотека після розголосу у ЗМІ повернула на виставку карикатуру на Зеленського

Бібліотека імені Лесі Українки після розголосу у ЗМІ повернула карикатуру художника Олега Смаля на президента Володимира Зеленського до зали, де демонструється добірка робіт автора. Про це повідомляє detector.media.

«Ми тішимося, що карикатура Олега Смаля на Володимира Зеленського викликала бурхливу реакцію громадськості та медіа. Ми раді, що ви хоча б таким чином звернули увагу на виставку, адже на відкриття не прийшов ніхто із палких шанувальників творчості художника. Були присутні тільки працівники бібліотеки. Ми виставляємо скандальну карикатуру, щоб ви могли прийти до нашої бібліотеки і подивитися на неї. Підтримуйте художників не тільки словом, а й ділом. Приходьте на виставки, поки митці живі!», – повідомила білбліотека у Facebook.

22 липня художник-карикатурист Олег Смаль повідомив, що з виставки його робіт у бібліотеці імені Лесі Українки організаторами була вилучена карикатура на президента Зеленського.

«Детектору медіа» Смаль повідомив, що бібліотека запропонувала зробити виставку, і він ознайомив організаторів зі усіма відібраними роботами.

«Я абсолютно щиро і чемно попередив організаторів – спочатку подивіться, що я малюю, файли вони бачили, але коли я прийшов на відкриття виставки, виявилось, що робота, на якій був зображений чинний президент Володимир Зеленський була видалена. Я сказав організаторам, що робити з мене художника, який хоробро малює карикатури на чужих, або своїх колишній президентів, але боїться малювати на чинного – це для мене образа», – сказав Смаль.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Художник також надав «Детектору медіа» малюнок, вилучений з виставки.

 

Смаль, який відомий своїми гострими політичними карикатурами для видань «Дзеркало Тижня» та KyivPost додав, що причиною видалення роботи організатори назвали «курси держслужбовців», які проходять у приміщенні бібліотеки: «Нібито до бібліотеки приходили держслужбовці на курси, це мовляв, може їх “зачепити”, одним словом, профілактичний переляк».

Фото: Публічна бібліотека імені Лесі Українки, м. Київ/Facebook

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.