Київрада забрала землю, віддану під будівництво Музею художника Івана Марчука

Київрада забрала землю, віддану під будівництво багатофункціонального  культурного центру  “Музей художника Івана Марчука”. Чиновники говорять, що відомий митець не виконував умов договору.

Відомий на весь світ український художник Іван Марчук не матиме свого музею у столиці. Вчора, під час сесії Київради, депутати проголосували за розірвання договору оренди. Про це повідомляє golos.te.ua.

Мова йде про дві суміжні земельні ділянки в центрі Києва загальною площею 0,8 га,  віддані ТОВ “Виставковий центр – музей художника Івана Марчука”. Договір про оренду датується 2010 роком.    Це земля на площі Михайлівській, 1 у Подільському та у Шевченківському районах.

Термін оренди за договорами закінчувався тільки у 2035 році. Варто зауважити, що  Марчук  неодноразово звертався до Київради  щодо зменшення розміру орендної плати. Зокрема, у зв`язку з неможливістю розпочати будівництво музейного комплексу, тривалим погодженням дозвільної документації, зростанням вартості робіт тощо.

Проте, у червні 2020 року Господарський суд Києва ухвалив рішення про стягнення понад 5 млн грн з ТОВ “Виставковий центр-музей художника Івана Марчука” на користь Київської міської ради за несплату оренди земельної ділянки.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Відомо, що місто  пропонувало  Марчуку створити його музей за міський кошт. Ця ініціатива з’явилась після того, як було введено мораторій на будівництво в буферних зонах «Софії Київської» та «Києво-Печерської Лаври». Фактично це стало офіційною забороною будівництва приватної будівлі, де, у тому числі, мав знаходитись музей Івана Марчука.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.