Києво-Могилянська академія виступила з заявою проти призначення міністром особи, чия «репутація як науковця є небездоганною»

Про це йдеться у відкритій заяві, оприлюдненій на сайті університету, передає Depo.ua.

“Для кожного могилянця, як і для нашого університету загалом, академічна доброчесність є незаперечним, засадничим принципом діяльності, який Могилянка чітко проголошувала й послідовно упроваджувала протягом усієї своєї новітньої історії.

На наше глибоке переконання, міністерство, яке формує політики в цілій освітній галузі, має визначати високі стандарти академічної доброчесності і дотримуватися їх у першу чергу. Призначення на найвищу посаду людини, чия репутація як науковця є небездоганною, а факти вживання плагіату у наукових працях загальновідомі, може завдати великої шкоди цілій освітній галузі, від якої залежить розвиток нашої країни”, – йдеться у зверненні.

В університеті зазначили, що поділяють занепокоєння української наукової спільноти та профільного комітету ВРУ, які не підтримали кандидатуру Шкарлета.

“Ми вважаємо, що міністром освіти і науки має бути лише людина з бездоганною академічною репутацією та патріотичною громадянською позицією. Спільнота університету закликає депутатів Ради не голосувати за кандидата”, – заявили у Києво-Могилянській академії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, 16 грудня освітній комітет Верховної Ради не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета для призначення міністром освіти і науки.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.