«Квадратні скобочки» не помогли. Сергій Шкарлет став лауреатом премії «Плагіатор року»

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет став лауреатом премії народного визнання “Академічна негідність 2020/2021”. Чиновник отримав звання “Плагіатор року”.

Як повідомляє news.obozrevatel.com, результати конкурсу було оголошено в ефірі програми “Точка зору”. За словами журі, Шкарлет заслужив це звання, завдяки численним “запозиченням” із відомих наукових робіт інших авторів (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

“Я б йому радив піти у відставку, все-таки соромно має бути”, – висловив в ефірі свою позицію представник наукової громади.

Конкуренцію Сергію Шкарлету в цьому році склали директорка НУ “Чернігівська політехніка” Аліна Пінчук і ректор НУ “Полтавська політехніка ім. Ю.Кондратюка” Володимир Онищенко.

Зазначимо, що щорічна премія “Академічна негідність” вручається українцям, які негативно впливають на наукову і культурну репутацію країни. Крім номінації “Плагіатор року”, конкурс передбачає ще сім пародійних номінацій.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як повідомляв OBOZREVATEL, викритий у плагіаті своєї наукової роботи Сергій Шкарлет, заявив, що крадіжка інтелектуальної власності виключена, адже він “вказав квадратні скобочки”.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.