Курс з історії України Омеляна Пріцака доступний онлайн

Науковий центр орієнталістики імені Омеляна Пріцака, Наукова бібліотека НаУКМА спільно з Канадським інститутом українських студій оприлюднили силабус та лекції Омеляна Пріцака з курсу середньовічної та ранньомодерної історії України. Про це повідомляє istpravda.com.ua.

У 1996 році Центр досліджень історії України ім. Петра Яцика при Канадському інституті українських студій розпочав серію монографій, серед яких була праця Ігоря Шевченка “Ukraine between East and West: Essays on Cultural History to the Early Eighteenth Century”. Основою публікації стали лекції вченого з навчального курсу Історія України у XVII столітті, який він викладав разом з Омеляном Пріцаком у Гарвардському університеті з 1970 до 1976 року. Тоді лекції Омеляна Пріцака у видання не увійшли.

В архіві Українського наукового інституту Гарвардського університету матеріали згадуваного курсу Омеляна Пріцака не збереглись. Але копії силабусів лекцій та тексти більшості лекцій збереглись в архіві самого Омеляна Пріцака, що тепер знаходиться в НаУКМА.

Це 160 сторінок — ротапринтні копії машинописів (тому деякі сторінки погано читаються) були оцифровані в НаУКМА на прохання КІУС й представлені онлайн.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.